afilsar

7 Kasım 2016 Pazartesi

Sosyal medyada başarılı bir girişimci olabilmenin püf noktaları

 

Sadece Türkiye'de değil, dünyanın pek çok ülkesinde insanlar, kapitalizmin getirdiği tüketim ekonomisi ve ağır yaşam koşulları karşısında, kendilerini daha da güvenceye almak için, para kazanmanın farklı yollarını araştırmaya başlamış durumdalar.

İnsanların içinde bulundukları ekonomik koşullar, ikinci bir iş bulabilmenin zorluğu, para kazanmak için farklı mecraların denenmesine neden olmaktadır.

Bunların başında da tabii ki sosyal medya dediğimiz, facebook, twitter, instagram, tumblr gibi platformlar gelmektedir.

Özellikle, bireysel olarak ortaya çıkarılabilen, elişleri, ev yemekleri, resimler, heykeller gibi kişisel ürünlerin pazarlanmasında, bahsettiğimiz ortamlar oldukça yarar sağlayabilir.

Kendi evlerinde veya atölyelerinde, kendi istedikleri saatte ve kendi istedikleri kadar iş yapan, emek harcayan insanlar, günlük işleri dışında, bir ek gelir elde edebilmektedirler.

Sosyal medyada başarılı bir iş modeli kurabilmek için, şu koşullara dikkat edilmesi yarar sağlayabilir;

-Genel geçer ürünlerden çok, el emeğinin olması :
Örneğin, instagram'daki @yagliboyatablolar adlı hesapta, hesap sahibinin, el emeği ve hatta sanat ürünü olan yağlı boya tabloları satmak için çaba harcadığını görebiliriz. Bu da bize, kendi atölyemizde yaptıklarımızı, hem diğer insanlarla paylaşma hem de bu hobiden bir gelir elde olanağı sağlamaktadır.


-Kişisel/özel ürünler sunma :
Bir çok insan, bazı kişisel/özel ürünleri, fiziksel bir mağazadan, marketten veya pazardan, almayı tercih etmez. Bir utangaçlık, bir çekimserlik içinde olur. Özellikle Türk toplumu gibi toplumlarda bu, daha da çok görülür.

İşte, sosyal medya araçları, bu soruna da bir çözüm olabilir.
Ürettiğiniz veya sattığınız ürün, bahsettiğim kapsamda bir ürünse, bu durumda, sosyal medya üzerinden satış, daha kolay olabilir.

Örneğin, yine instagram üzerindeki @nettekimodam (https://www.instagram.com/nettekimodam/) adlı hesapta, birçoklarının fiziki olarak bir mağazadan almakta zorlanacağı ürünler yer almaktadır.

-Hızlı , açık ve şeffaf olma :
Hangi iş yapılıyorsa yapılsın, talepte bulunan, soru soran, bilgi isteyen kişilere karşı daima açık, net ve şeffaf olmak, sosyal medyada başarılı olmanın temel koşullarındandır.

Zira, günümüz dünyasındaki en büyük sorunlardan biri de insanların birbirine güven sorunudur.
Karşınızdaki insana güven verebiliyorsanız, işinizde uzun süreli bir başarıyı da bulacaksınız demektir.

Hepinize başarılı bir iş yaşamı dileğimle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ankyra by afilsar

a new music from afilsar enjoy and stay tuned ankyra by afilsar