afilsar

1 Aralık 2014 Pazartesi

Petrolde düşüş ve yaptırımların Rusya'ya maliyeti ne kadar?

Rusya Maliye Bakanı Batılı yaptırımların ülkesine 40 milyar dolarlık darbe vurduğunu söyledi

Düşen petrol fiyatının faturası ise yılda 100 milyar dolar civarında.

Anton Siluanov bu açıklamayı Moskova'da uluslararası bir finans ve ekonomi forumunda yaptı.

Pazartesi günü Rusya'nın petrol fiyatını desteklemek amacıyla petrol üretimini günde yaklaşık 300.000 varil kesebileceği bildirildi.

Rusya Devlet BaşkanıVladimir Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyarette de petrol ve doğalgaz konularının ele alınması bekleniyor.

Her iki ülke liderinin, Avrupa ve ABD'ye karşı ekonomik olarak bir başka çekim merkezi oluşturmayı da ele alması da görüşmelerden beklenen sonuçlar arasında.

Rusya'nın başını çektiği Şangay Beşlisi'ne Türkiye'nin katılması, bölge için sürpriz olmayacak gibi.

Ancak, Türkiye'nin Esad'sız bir Suriye talebi, görüşmelerin önündeki engel olarak görünüyor.

Oysa, Esad'ın başında olduğu bir Suriye'nin, özellikle Türkiye'nin toprak bütünlüğü açısından önemli olduğu gözden kaçan bir gerçek. Şimdilerde rafa kalktığı düşünülen "Büyük Ortadoğu Projesi"nin, oluşması için, Iran'dan Akdeniz'e bir koridor açılması ve bu koridorun da "Kürdistan" olması, projenin önemli bir ayağı. Projeyi ortaya çıkaranların, özellikle terör örgütü PKK liderinin, 4-5 aya kadar ya çözüm ya savaş içerikli yeni önerisi de buna işaret ediyor.

Terör örgütü ve onun uzantıları, Haziran 2015 tarihinde Türkiye'de düzenlenecek seçimlere, seçim barajı kaldırılmış ve belirli özerklik şartlarının yerine getirilmiş olmasının getireceği avatnajla girmeyi talep etmekteler.

Seçimler sonrasında da hedefin, bölgenin Türkiye'den koparak, Suriye ve Kuzey Irak'ta yer alan yerel "Kürt" bölgeleriyle birleşip, "Kürdistan"ı oluşturmak olduğu da ortada.

Bunun önüne geçmek ve her üç ülkenin (Türkiye, Irak ve Suriye) toprak bütünlüklerinin korunması ise, Suriye'de başta kalan bir Esad ve ekonomik olarak güçlü bir Türkiye'den geçiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ankyra by afilsar

a new music from afilsar enjoy and stay tuned ankyra by afilsar