afilsar

3 Ekim 2014 Cuma

GYO'lara vergi avantajı sona mı eriyor?

Yaklaşık 1,5 yıl önce TBMM’ye sunulan Gelir Vergisi tasarısının yılbaşına kadar çıkarılması için hazırlıklar hızlandı.

Yasa tasarısı TBMM’ye sunulduktan sonra , daha detaylı bir çalışma için, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bir Alt Komisyon oluşturulmuştu. Şimdiyse Alt Komisyon üyelerinin bir kısmının değiştirilerek, sürece hız kazandırılması hedefleniyor.

Gelir Vergisi tasarısı çerçevesinde yeni düzenlemelerin de gündeme gelebileceği belirtilirken, önceliğin gayrımenkul sektörüne verileceği belirtildi. Geçmişte teşvik edilmesi için gayrimenkul yatırım ortaklıklarına vergisel avantajlar sağlandığını dile getiren bir yetkili, ancak şu anda inşaat şirketlerinin neredeyse tamamının GYO’ları olduğunu söyledi. Bir yetkili, GYO’ların ilk teşvik edildiğinde amacın yeni gayrimenkul yapılması, kira geliri elde etmesi onun da menkul kıymete dönüştürüp yatırımcıya dağıtması olduğunu belirterek,  şu anda GYO’ların yap-satçılığa dönüştüğünü belirtti.

GYO'ların amaçlarından sapmasının, uygulanan bazı vergi avantajlarının kaldırılmasına yol açabileceği, konunun öncelikle EKK'da (Ekonomi Koordinasyon Kurulu) ele alınacağı, Kurumlar Vergisi ödemeyen GYO'lardan bu verginin alınmaya başlanacağı,  konuşuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ankyra by afilsar

a new music from afilsar enjoy and stay tuned ankyra by afilsar