afilsar

21 Ekim 2014 Salı

Cep telefonlarına ne kadar zam gelecek?

Artan döviz kuru ve 11 Eylül’de yürürlüğe giren torba yasa ile ithal cep telefonlarında ithal maliyetleri yaklaşık yüzde 16 artması üreticileri endişelendiriyor.

Nokia Türkiye Genel Müdürü Sertaç Şener, torba yasanın yeni vergi yükleri getirdiğini kaydederek bunun etkilerini yakında ürünlere yansıtacaklarını söyledi.

Windows Phone olarak 24 ülkede en çok tercih edilen ikinci işletim sistemi olduklarını anlatan Şener, Windows mağazada şu anda 2 bini yerel 300 bin uygulama olduğunu belirtti. 2013 Kasım ayından bu yana Windows Phone olarak 15 Lumia çıkardıklarını anlatan Şener, akıllı telefonlarda 24 ülkede yüzde 10 pazar payını geçtiklerini Türkiye’de de hedeflerinin bu olduğunu ifade etti.

Nokia'nın yapmış olduğu açıklamaya diğer telefon üreticilerinin de eklenmesi ve cep telefonu fiyatlarında %15-20 oranında bir artış olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Hayatının her alanında cep telefonu kullanan Türk tüketicileri ise durumdan rahatsızlıklarını dile getirerek, hükümetin konuyla ilgili çalışma yapmasını dile getiriyor.

Konuyla ilgili olarak görüştüğümü cepmodam.com yetkilileri, şu sıralarda yeni cep telefonlarından çok ikinci el , temiz kullanılmış, cep telefonlarının rağbet gördüğünü gözlemlediklerini beyan etti.

Bilindiği gibi, cepmodam.com, internet üzerinden, çeşitli teknolojik ürünler ve cep telefonu kılıfları satan bir internet sitesi.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ankyra by afilsar

a new music from afilsar enjoy and stay tuned ankyra by afilsar